Världsarvet Grimeton Radiostation - ett Världsarv med global räckvidd
Radiostationen i Grimeton är ett industriminne, som sedan 2004 står på Unescos lista över världsarv. Den innehåller en fungerande elektromekanisk långvågssändare för telegrafi med tillhörande antennsystem från början av 1920-talet.
grimeton,världsarv,radiostation,varberg,
14468
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14468,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

ETT VÄRLDSARV MED GLOBAL RÄCKVIDD

Grimeton Radiostation, Varberg, är ett unikt och enastående monument som representerar utvecklingsprocessen inom kommunikationsteknologin under perioden efter första världskriget.

ÖPPETTIDER

September

Helger och helgdagar 10.00-16.00

 

20 oktober, 17 november, 8 december

10.00-15.00

 

Entré till radiostationen och visningen Dagskiftet:

Vuxen: 120 SEK

Barn och ungdom t.o.m. 18 år: Fri entré

PÅ GÅNG

INES: KRESTEN OSGOOD – IGNACIO CóRDOBA

Den 15 september gästar återigen INES-serien Världsarvet Grimeton…

Läs mer

TA BUSSEN TILL GRIMETON

Åkturen – en ny busslinje som knyter ihop Varbergs innerstad med Grimeton Radiostation och Åkulla bokskogar. Fram till och med 30 september trafikerar Åkturen vägarna på lördagar och söndagar.

Läs mer

NYTT FÖR SÄSONGEN 2018

Radioskuggan

Ett fartfyllt och listigt äventyr bara för barn!

En spion har tagit sig in på radiostationen och stulit en superviktig del från långvågssändaren. Vi kan inte längre skicka livsviktiga meddelande till USA. Hjälp oss ta fast spionen!

Morsejakten

Ett spännande och småklurigt äventyr för hela familjen eller de lite yngre!

Upplev en spännande jakt efter morsesignaler! Spana och lyssna dig fram till sändare som klurigt placerats ut runt radiostationen.

Kodknäckaren

Ett utmanande uppdrag för hela familjen eller de lite äldre!

Upplev en spännande jakt efter morsesignaler, använd siffernycklar och tyd kodade meddelanden med samma metoder som ”The Codebreakers” använde under andra världskriget.