Besök världsarvet - Världsarvet Grimeton Radiostation
15278
page-template-default,page,page-id-15278,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Besök världsarvet

Öppethållande
Världsarvet Grimeton Radiostation håller öppet dagligen under juni, juli och augusti, helger och helgdagar i maj och september samt en lördag per månad övrig tid på året. Då världsarvet har ordinarie öppethållande finns alltid visningar på svenska och engelska. Under resten av året är anläggningen öppen vid speciella tillfällen och för förbokade grupper.

 

Visningar
Under visningen Dagskiftet berättar guiden radiostationens historia, vad som händer på platsen idag, världsarvstanken och varför radiostationen sedan 2004 finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Dagskiftet ingår i entrén till radiostationen.

 

Världsarvets besökscentrum med butik, café och reception
Besökscentrum utgör entrén till världsarvet. Här löser besökare entré till radiostationen, får information om platsen, ser filmen om Radiostationen Grimeton och kan ta del av en utställning kring kommunikation. I besökscentrum finns även ett café med ekologiskt/fair trade kaffe, te och drycker, smörgåsar som bereds på plats av personalen och lokalt producerade bakverk.

 

Tillgänglighet
I anslutning till besökscentrum finns en stor parkering varifrån det är lätt att med barnvang, rullstol eller rullator ta sig in till besökscentrum och därefter fortsätta till radiostationen. Guiderna använder vid behov högtalarvästar och ytterligare hjälpmedel vid hörselnedsättning finns också.

 

Den publika verksamheten drivs av Världsarvet Grimeton AB (ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Världsarvet Grimeton) som är helt självfinansierad. Därför finns det i dagsläget inte möjlighet att hålla ordinarie öppet året runt.

 

Världsarvet Grimeton är ett levande kulturarv och det kan pågå verksamhet på området under hela dygnet vilket gör att det är ytterst viktigt att besökare respekterar avgränsningar och förbudsskyltar.

 

Entré till radiostationen inklusive visningen Dagskiftet
Vuxen 120 kr
Barn och ungdom t.o.m. 18 år har fri entré

Öppettider 2018

 

Lördagsöppet kl 10.00-15.00

20 januari

17 februari

24 mars

21 april

 

Maj och september

Helger och helgdagar 10.00-16.00

 

Sommaröppet dagligen *

1 juni till 21 juni, kl 10 – 16

23 juni till 19 augusti, kl 10 – 18

19 augusti till 31 augusti, kl 10 – 16

*Variationer kan förekomma under perioden; stängt midsommarafton 22/6,