Spelling Errors återvänder till Grimeton 25 juli - med en världspremiär! - Världsarvet Grimeton Radiostation
28873
post-template-default,single,single-post,postid-28873,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Spelling Errors återvänder till Grimeton 25 juli – med en världspremiär!

Spelling Errors återvänder till Grimeton 25 juli – med en världspremiär!

Sommaren 2016 gästade gruppen Spelling Errors Världsarvet Grimeton i samband med en miniturné i Halland. En turné som resulterade i en skiva – What’s Up – och filminspelning. Nu är det dags igen, och denna gången med en världspremiär!

Spelling Errors kommer att uruppföra verket Hudson River Compositions (1974) av den amerikanske gitarristen och kompositören Elliott Sharp. Endast några stycken av verket har uppförts tidigare i USA och Tyskland, men aldrig hela.  Framförandet på Världsarvet Grimeton kommer att spelas in och utges digitalt.

Spelling Errors består denna gång av Jan Eriksson, trummor, Hugo Palmsköld, elgitarr, Carl Persson, elektroniska trummor, Selma Sedelius, dragspel.

Elliott Sharp (f 1951) är en amerikansk kompositör och experimentell gitarrist. Han är en av de mest framstående gestalterna  i New Yorks downtown musikscen och har förutom en lång rad egna arbeten samarbetat med John Zorn, David Torn, Nels Cline och Laurie Anderson för att nämna några. Spelling Erros har inför konserten träffat honom och diskuterat uppförandet. Verket är gestaltat genom grafisk notation (bilder) och kortfattade skriftliga instruktioner.

Konserten äger rum den 25 juli i Världsarvet Grimetons sändarsal, börjar kl 17.00 och beräknas ta ca 1 timme. (Fri entré till konserten). 

Konserten genomförs med hjälp av bidrag från Varbergs kommun.