WORK it OUT – Industriarvsdag 2018 - Världsarvet Grimeton Radiostation
27590
post-template-default,single,single-post,postid-27590,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

WORK it OUT – Industriarvsdag 2018

WORK it OUT – Industriarvsdag 2018

Välkommen till Världsarvet Grimeton för att fira WORK it OUT – industriarvsdag 1 maj! Firandet sker samtidigt på många olika platser runtom i Europa för att uppmärksamma industriarvens betydelse och är ett initiativ av Industriarvsnätverket ERIH

Boka biljett här

 

PROGRAM

Kl. 10.30 Föreläsning med Bengt SpadeLyssna till Sveriges främsta industriarvshistoriker Bengt Spade när han berättar om Industriarvssamhället – ett samhälle i förändring. Följ med i ett bildspel som väcker minnen och knyter an till olika platser och berättelser.

Kl. 11.30 SAQ SändarstartKänn lukten av olja och upplev det öronbedövande ljudet från den snart hundra år gamla sändaren när den startas upp av föreningen Alexander. Följ med i uppstarten av maskinen tillsammans med inslag av spännande kuriosa.

Kl. 14 – 16 Science Safari Prova att experimentera och laborera tillsammans med gänget från Science safari i den gröna bussen.

Kl. 16.00 EldshowKänn hettan från den flammande elden som svingas genom luften av den skickliga fakiren Alburn.

Kl. 14.30 Godisregn I samarbete med ICA Hunnestad bjuds alla godissugna barn på ett färgsprakande godisregn.

Kl. 17.00 MARIETTE Mariette sågs senast i Melodifestivalen där hon deltog med låten ”For You”. Den 1 maj gästar hon Industriarvsdagen på Världsarvet Grimeton i samarbete med Blixten & Co. Missa inte detta!

 

Fler aktiviteter är på gång och programmet uppdateras kontinuerligt.

Mat och fika finns till försäljning under dagen. Visningar av radiostationen erbjuds vid fasta klockslag där det är först till kvarn.

Passa på att åka kollektivt till och från Industriarvsdagen.
Extrainsatt buss avgår 18.15 efter konserten med Mariette. ÅKTUREN

*med reservation för eventuella ändringar.