FREDSFEST 24 okt 2018 - Världsarvet Grimeton Radiostation
29065
post-template-default,single,single-post,postid-29065,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

FREDSFEST 24 okt 2018

FREDSFEST 24 okt 2018

Maskindån, morsekod och irländsk folkmusik – var med och fira FN-dagen den 24 oktober på Världsarvet Grimeton!

Människans strävan efter kontakter och snabbare förbindelser mellan varandra är outtröttlig. Ett bevis på detta är de många försök som gjordes för att lägga en telegrafkabel på Atlantens botten innan det till synes omöjliga projektet äntligen roddes i hamn – förbindelsen mellan Europa och Amerika var etablerad, från Irland till Newfoundland, och öppnades upp för telegramtrafik i augusti 1866.

Denna stora händelse när det gäller internationella förbindelser firar vi genom att skicka* ut ett fredsmeddelande till världen med långvågssändaren SAQ och därefter en konsert i den irländska folkmusikens anda med Varbergsbandet Green Hill.

Kvällens program

18.00 världsarvet öppnar

18.30 alla hälsas välkomna och därefter startas långvågssändaren SAQ

19.00 ett fredsmeddelande skickas*

19.15 (ca) konsert med Green Hill

Fri entré. Anländ till evenemanget i tid, då det är begränsat antal platser.

Välkomna!

*Världsarvet Grimeton är ett levande kulturarv. Alla sändningar med långvågssändaren SAQ är därför preliminära och kan komma att ställas in med kort varsel.