Världsarvet Grimeton Radiostation - ett Världsarv med global räckvidd
Radiostationen i Grimeton är ett industriminne, som sedan 2004 står på Unescos lista över världsarv. Den innehåller en fungerande elektromekanisk långvågssändare för telegrafi med tillhörande antennsystem från början av 1920-talet.
grimeton,världsarv,radiostation,varberg,
14468
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14468,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

ETT VÄRLDSARV MED GLOBAL RÄCKVIDD

Grimeton Radiostation, Varberg, är ett unikt och enastående monument som representerar utvecklingsprocessen inom kommunikationsteknologin under perioden efter första världskriget.

ÖPPETTIDER

20 oktober, 17 november, 8 december

10.00-15.00

 

Entré till radiostationen och visningen Dagskiftet:

Vuxen: 120 SEK

Barn och ungdom t.o.m. 18 år: Fri entré

PÅ GÅNG

FREDSFEST 24 OKTOBER

Läs mer

 

HÖSTLOV

Besök världsarvet under höstlovet (29/10 – 2/11)

Läs mer

 

NYTT FÖR SÄSONGEN 2018

Radioskuggan

Ett fartfyllt och listigt äventyr bara för barn!

En spion har tagit sig in på radiostationen och stulit en superviktig del från långvågssändaren. Vi kan inte längre skicka livsviktiga meddelande till USA. Hjälp oss ta fast spionen!

Morsejakten

Ett spännande och småklurigt äventyr för hela familjen eller de lite yngre!

Upplev en spännande jakt efter morsesignaler! Spana och lyssna dig fram till sändare som klurigt placerats ut runt radiostationen.

Kodknäckaren

Ett utmanande uppdrag för hela familjen eller de lite äldre!

Upplev en spännande jakt efter morsesignaler, använd siffernycklar och tyd kodade meddelanden med samma metoder som ”The Codebreakers” använde under andra världskriget.