Butik och café - Världsarvet Grimeton Radiostation
Butik och café - Världsarvet Grimeton Radiostation
15278
page-template-default,page,page-id-15278,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Butik och café

Världsarvets besökscentrum med butik, café och reception
Besökscentrum utgör entrén till världsarvet. Här löser besökare entré till radiostationen, får information om platsen, ser filmen om Radiostationen Grimeton och kan ta del av en utställning kring kommunikation. I besökscentrum finns även ett café med ekologiskt/fair trade kaffe, te och drycker, smörgåsar som bereds på plats av personalen och lokalt producerade bakverk.

 

Tillgänglighet
I anslutning till besökscentrum finns en stor parkering varifrån det är lätt att med barnvang, rullstol eller rullator ta sig in till besökscentrum och därefter fortsätta till radiostationen. Guiderna använder vid behov högtalarvästar och ytterligare hjälpmedel vid hörselnedsättning finns också.

 

Den publika verksamheten drivs av Världsarvet Grimeton AB (ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Världsarvet Grimeton) som är helt självfinansierad. Därför finns det i dagsläget inte möjlighet att hålla ordinarie öppet året runt.

 

Världsarvet Grimeton är ett levande kulturarv och det kan pågå verksamhet på området under hela dygnet vilket gör att det är ytterst viktigt att besökare respekterar avgränsningar och förbudsskyltar.