Evenemang, konferens, möte

Träffas, inspireras och engageras tillsammans med kollegor, företagsgäster eller vänner på en unik plats där nutid möter vår gemensamma kommunikationshistoria. På Världsarvet Grimeton Radiostation finns tid och plats att mötas i lokaler för små och stora sällskap.

 

Många är de telegram och budskap som passerat Grimeton Radiostation på sin väg ut i världen. Radiostationen var då, och är fortfarande 90 år senare, ett centrum för kommunikation mellan människor. I en avskild miljö där landskapet och platsens historia kommer när inpå finns tid för fokus. I de tre möteslokalerna finns bildskärm och internetuppkoppling. I besökscentrum finns information, en utställning om kommunikationshistoria, café och butik.

 

Flexibilitet är vårt ledord och vi strävar efter att alltid tillgodose önskemål och behov. Förutom grupper och konferenser är vi vana att ha både mindre och större evenemang t.ex. bröllop, kundevent och musikfestivaler. Möjlighet finns att abonnera hela anläggningen. Kontakta oss så skräddarsyr vi ett paket!

Kontakta världsarvet på info@grimeton.org
alt 0340-67 41 90 och få en kostnadsfri offert för Ert arrangemang.

Besökscentrum

Världsarvets besökscentrum, med en fantastisk utsikt över området, stod klart 2005. Lokal kan hyras ut till företagskonferenser eller privata evenemang. I lokalen finns internetuppkoppling, mikrofon och storbildsskärm. Plats för 64 deltagare. Lokalen kan nyttjas från september till maj.

Hans Palmqvists konferensrum

Den tidigare stationschefen Hans Palmqvist avtackades efter lång och trogen tjänst på radiostationen i slutet av 1960-talet. Långbord dukades upp i konferensrummet och extra bord ställdes upp inne på intilliggande kontor. Därför har detta konferensrum blivit uppkallad efter honom. Konferensrummet har plats för 10-12 personer och är utrustat med wifi och bildskärm.

Biblioteket

På Grimeton Radiostation fanns ursprungligen två stycken av Ernst Alexandersons långvågssändare. I det rum, som tidigare var ett transformatorrum till den idag skrotade sändaren, ryms sedan många år ett bibliotek. Rummet passar utmärkt för mindre sällskap med upp till 12 deltagare. I rummet finns wifi och bildskärm.