Öppettider

Den 24 oktober hålls en kombinerad informationsträff och fredsfest på världsarvet. Anders Tegnell, Statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten har formulerat årets viktiga budskap som telegraferas via SAQ och Anna Louise Ekman står för sköna toner i sändarsalen.  Nytt för i år är att evenemanget kan följas på Youtube.

Infoträff Årligen hålls en informationsträff för allmänheten där det bjuds in till dialog kring utvecklandet av den publika verksamheten på platsen. Camilla Lugnet, VD för Världsarvet Grimeton informerar om året som gått samt kommande års satsningar. Efter informationsträffen får deltagarna möjlighet att besöka den nya basutställningen Ett världsarv med global räckvidd.

 

Fredsfest Med anledning av FN-dagen 24 oktober hålls årligen en fredsfest bestående av telegramsändning med det gamla långvågsmaskineriet SAQ. Med tanke på det gångna året och Covid-19 pandemin är dagen extra viktig att uppmärksamma då årets budskap, vikten av landsöverskridande samarbete, rimmar väl med FN:s vision. Årets telegram har därför formulerats av ingen mindre än Anders Tegnell, Statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten och innehållet i telegrammet offentliggörs först vid utsändningen kl.17.00. Avslutningsvis hålls konserten Songs From The Vault med Anna Louise Ekman (Foto Anders Roos) som är aktuell med en digital release av nyskrivna sånger 2020. Med på scen syns pianisten Oscar Johansson och Annas syster Åsa Grimberg på sång. 
Anmälan Då endast ett begränsat antal kan medverka på plats krävs föranmälan via info@grimeton.org eller 0340-674190. Nytt för i år är också att utsändningen och konserten kan följas live på vänföreningen Alexanders Youtube-kanal https://www.youtube.com/user/AlexanderSAQ.
 
Program
15.30 Året som gått och kommer, Camilla Lugnet VD Världsarvet Grimeton
16.00 Besök nya utställningen Ett världsarv med global räckvidd
16.30 Fika och utsändning med SAQ via bildskärm i Besökscentrum. Årets telegram har formulerats av Anders Tegnell, Statsepidemiolog
17.20 Konsert Anna Louise Ekman i sändarsalen
18.00 Kvällen avslutas
 
Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller, respektera varandra genom att hålla avstånd, tvätta händerna ofta samt vid minsta tecken på förkylning stanna hemma.