Klättringar

KLÄTTERSKIFTET

För dig som söker en utmaning och en känsla utöver det vanliga!

Utmana dig själv och gör som mastarbetarna vid Grimeton Radiostation gjort sedan 1920-talet. Att klättra upp för ett av de 127 meter höga antenntornen är det ultimata äventyret. Antenntornet bjuder på milsvid utsikt och vid riktigt klart väder är det möjligt att se ända till Anholt i Danmark. Dessutom får du på ett lättsamt sätt ta del av världsarvets unika historia, en bra berättelse som förhöjer upplevelsen.

Om Klätterskiftet

Du klättrar i en liten grupp tillsammans med certifierad guide, tillika klätterledare, uppför ett av antenntornen. Upplevelsen utgår från världsarvets besökscentrum och fortsätter till verkstan, där arbetsdagen för arbetarna inleddes förr i tiden. Här förbereds du inför klättringen. Hjälm och säkerhetsutrustning finns redo och guiden håller en säkerhetsgenomgång innan start, något som inte var förunnat mastarbetarna under förra seklet. Mer om arbetarna och deras historia kommer du få höra under upplevelsen. Liksom historien om vad som hände Håkan, ett av barnen som bodde i närheten av radiostationen och som en tidig morgon för några decennier sedan bestämde sig för att klättra upp i ett av tornen med två hönor för att se om de kunde flyga…

Fakta

Längd: ca 3 timmar

Åldersgräns: från 16 år

Pris:  1.595:-/person

OBS! Aktiviteten är väderberoende.

 

Mer information inför klättringen.

RÄDDNINGSSKIFTET

Årets bästa häng finns 25 meter upp!

En spännande klättring till antenntornets första platå på 25 meters höjd där utsikten är makalös. Pulsen stiger och nu gäller modet att, väl fastspänd i yrkesprofessionell räddningsutrustning, kliva över och släppa taget om räcket. I behaglig takt firas du sedan ner hela vägen till marken. En autentisk aktivitet som ger kunskap samtidigt som självkänslan stärks och du får ett minne för livet.

Om Räddningsskiftet

Du klättrar i en liten grupp tillsammans med en certifierad guide, tillika klätterledare. Upplevelsen utgår från världsarvets besökscentrum och deltagarna kommer sedan att gå i mastarbetarnas fotspår, få lyssna till spännande historier och förberedas inför klättringen. Hjälm och säkerhetsutrustning finns redo och det blir både säkerhetsgenomgång och provklättring innan start, något som inte var förunnat mastarbetarna under förra seklet. Känn pulsen stiga när klättringen börjar och njut av den mäktiga känslan att klättra 25 meter rakt upp. Väl uppe på platån väntar en makalös utsikt över nejderna. La grande finale är modet att, fastspänd i räddningsutrustningar, klättra utanför skyddsräcket för att starta nedfirningen och få årets bästa hängläge. Det autentiska äventyret fortsätter och i lugn tak firas du ända ner till marken.

 

Fakta

Längd: ca 2 timmar

Åldersgräns: från 13 år

Pris: 595 kr/person

OBS! Aktiviteten är väderberoende.

 

Mer information inför klättringen.

OBS! Vid köp av plats på Klätterskiftet respektive Räddningsskiftet skickas en bekräftelse via e-post med datum, namn på deltagare samt information. Om bekräftelsen dröjer, vänligen kontrollera mappen för skräppost.

Boka Klätterskiftet

Inget på gång...

Boka Räddningsskiftet

Inget på gång...