Morsejakten

Ett spännande och småklurigt äventyr för hela familjen eller de lite yngre!

 

Upplev en spännande jakt efter morsesignaler! Spana och lyssna dig fram till sändare som klurigt placerats ut runt Radiostationen.

 

Utmana dig själv eller hela familjen och gå på Morsejakt där morsealfabetet fungerar som ett andra språk. Dagens tekniska anordningar gör kommunikationen snabb men sårbar. En skicklig morsetelegrafist kan därför bli ovärderlig och kanske den enda som kan se till att människorna kan fortsätta kommunicera snabbt och att budskapet oförvanskat kommer fram. Välkommen ut på en spännande och lite småklurig Morsejakt!

 

Uppdraget

Runt radiostationen har morsesändare klurigt placerats ut. Nu gäller det att med hjälp av en mottagare leta, lyssna och lösa uppdragen. Du väljer själv om du vill göra ett uppdrag eller alla tre. Antar du utmaningen?

 

Fakta

När: Genomförs på plats under Världsarvets ordinarie öppettider

Längd: Ca 30 – 40 minuter, Morsejakten sker utomhus

Kostnad: 80 kronor per paket. En till tre personer rekommenderas per paket. Ett paket innehåller en mottagare och en morsekarta.

Rekommenderad ålder: 6 år och uppåt

Önskas aktiviteten utföras utanför ordinarie öppettider eller i större grupp kontaktas Världsarvet Grimeton för mer information.