Öppettider & Biljetter

Radioaffären

Laddad med prylar

Radioaffären är världsarvets välfyllda souvenirbutik och återfinns i samma byggnad som Kjells Kafé. Sortimentet är väl utvalt och produkterna har en koppling till platsen. Butiken står öppen de dagar som världsarvet ordinarie öppethålls.

För att föreviga ditt besök på Världsarvet Grimeton kan du köpa med dig trevliga minnen och souvenirer i världsarvets egen butik Radioaffären. Handla originaldelar från sändarna som använts i Grimeton, köp med dig en spännande bok att läsa på vägen hem eller varför inte presenter till barnen eller barnbarnen. I sortimentet finns bland annat smycken, böcker, radiomottagare, leksaker, Grimeton-specifika produkter och prydnadsföremål. Välkommen!

SAQ-mottagare

SAQ-mottagaren är en komplett byggsats med utförlig byggbeskrivning. Mottagaren är framtagen för att ta emot morsesignaler på frekvensen 17,2 kHz, vilket är densamma som används för långvågssändaren SAQ här i Grimeton.

Några gånger per år skickas det meddelanden med det gamla maskineriet och radiosignalerna når stora delar av världen. Med denna byggsats kan du höra signalerna ifrån stora delar av Europa.

Inga förkunskaper krävs. Men ett morsealfabet kan vara bra tillhands!

Önskar du beställa en SAQ-mottagare? Byggsatsen kostar 500 SEK + frakt och kan skickas till hela Europa. Kontakta info@grimeton.org