Världsarvet Grimetons ställplats

Övernatta i världsarvet med radiostationen som närmsta granne och med unik utsikt över de magnifika masterna. Ställplatsen består av 10 parkeringsplatser för husbil och ligger i direkt anslutning till världsarvets besöksområde.

När Besökscentrum öppethålls kan du köpa biljetter till världsarvets olika aktiviteter, fika eller förtära enklare lunch samt handla i souvenirbutiken. Oavsett när du kommer kan stora som små prova sina fysiska kunskaper i hinderbanan Kontrollen. Under de flesta av årets dagar när vi inte har fullt öppet kan du ändå köpa en Självinchecknings-biljett och upptäcka utställningen och sändarhallen på egen hand.

Toalett finns tillgängligt under ordinarie öppethållande mot uppvisande av kvitto.

Vi hoppas att ni får en trevlig vistelse på platsen och tackar för ert bidrag. Alla intäkter går oavkortat till att bevara Grimeton Radiostation.

Praktisk information

Vid ställplatsen finns ingen el dragen, inget rinnande vatten och inga toaletter.

Sopsorteringskärl finns för enklare avfallshantering. Större avfall hänvisas till närmsta återvinningscentral.

Mer info om var du med husbil kan tömma gråvatten och latrin samt få tillgång till färskvatten hittar du på visit varbergs hemsida.

Det är inte tillåtet att tälta eller att elda på området. Grillning hänvisas till världsarvets elgrill som är belägen bredvid besökscentrum. Grillbiljetter införskaffas i den digitala biljettshoppen eller i besökscentrum vid öppethållande.

Avgift

Måndag – Söndag kl.19.00-8.00 är ställplatsen avgiftsbelagd med 100 SEK/dygn.

Övrig tid är det fritt från avgift. Biljetter införskaffas i den digitala biljettshoppen eller i besökscentrum när det öppethålls. Kvittot ska kunna visas upp vid förfrågan. Har man inte möjlighet att skriva ut sin digitala biljett, kan man skriva en lapp med kvittonummer och lägga i vindrutan på husbilen.