Öppettider & Biljetter

Klätterskiftet

En magkittlande upplevelse 

Klätterskiftet 1595 kr / lördagar maj - september

Utmana dig själv och gör som mastarbetarna vid Grimeton Radiostation gjort sedan 1920-talet. Att klättra upp för ett av de 127 meter höga antenntornen är det ultimata äventyret.

 

Två helt vanlig Grimetonbor i
jämförelse med tornen

127 mäktigt höga metrar
Äventyret börjar redan på långt håll med det mäktiga första intrycket – i öster syns de sex antenntorn som stolt reser sig upp ur det halländska landskapet. De öppna vidderna ger en känsla av rymd, lätthet och luftighet och bjuder på en historisk och kulturell resa från botten till toppen av de ikoniska antenntornen. Ett världsarv i världsklass! Vi utrustar dig med allt som behövs i säkerhetsväg. Ta bara med solglasögon, bekväma skor och en känsla för äventyr!
Du som är innehavare av ett fysiskt presentkort ringer 0340-67 41 90 eller mailar info@grimeton.org för att boka din klättring. Du som har ett digitalt presentkort fyller i den unika koden vid utcheckningen i kassan.
Klättra tillsammans
Du klättrar i en liten grupp tillsammans med certifierad guide, tillika klätterledare, uppför ett av antenntornen. Upplevelsen utgår från världsarvets besökscentrum och fortsätter till verkstan, där arbetsdagen för arbetarna inleddes förr i tiden. Här förbereds du inför klättringen. Hjälm och säkerhetsutrustning finns redo och guiden håller en säkerhetsgenomgång innan start, något som inte var förunnat mastarbetarna under förra seklet. Mer om arbetarna och deras historia kommer du få höra under upplevelsen. Liksom historien om vad som hände Håkan, ett av barnen som bodde i närheten av radiostationen och som en tidig morgon för några decennier sedan bestämde sig för att klättra upp i ett av tornen med två hönor för att se om de kunde flyga.
Viktig information innan du klättrar
Läs här

Projektet Toppläge

Klätterskiftet togs fram i projektet Toppläge och hade inte varit möjligt utan generöst stöd från Sparbanksstiftelsen, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och LLUH (Lokalt Ledd Utveckling Halland). Läs mer