Öppettider & Biljetter

Kontrollen

ett uppdrag för alla klättersugna

Långvågssändaren SAQ:s antenn har gått sönder och en mastarbetare behöver snabbt bege sig upp i antenntornet för att åtgärda problemet. Innan arbetet kan påbörjas behöver barnen, likt 1920-talets metoder, testa sin förmåga i syn, balans och styrka. 

”...SAQ måste vara i luften. Å den skulle garanterat vara i luften dygnet runt. Varje sekund skulle den va. Vi fick, vi fick inte stå.”

 

 

Kontrollen är en hinderbana för alla klättersugna, där det finns olika uppdrag att lösa. Testa din syn, styrka och balans likt 20-talets mastarbetare. Lyckas du väl med uppdragen kan du sedan klättra upp för det lilla tornet och kommunicera via dess talrör. I anslutning till hinderbanan ligger världsarvets besökscentrum med kafé där det går att köpa glass och nybryggt kaffe.

 

 

Tillgänglighet
Hinderbanan är byggd på ett sådant sätt att barn oavsett fysisk förmåga ska kunna leka och lära. Från besökscentrum leder en rullstols- och barnvagnsvänlig gång ner till hinderbanan. Bakbord har satts på en höjd som passar alla samt finns en öppning i sandlådans palissad för exv. rullstolar.