Öppettider & Biljetter

Visningar

Våra guider visar vägen

 

Ha världsarvet för dig själv genom att boka in en privat visning. På grund av rådande omständigheter öppnar vi nu upp världsarvet för mindre grupper. Visningsverksamheten planeras noggrant, för att minska antalet besökare på plats samtidigt. Allt för att du som besökare ska känna dig trygg i våra unika miljöer. Fyll i dina önskemål i vårt bokningsformulär längst ner på sidan, så återkommer vi inom kort.

Dagskiftet
Under visningen Dagskiftet får du lära dig om vad som har hänt och vad som händer på radiostationen och varför den är en del av världsarvet. Visningen tar cirka 30 minuter.   
Teknisk visning och Sändarstart
För den som önskar fördjupa sig i långvågssändaren SAQ och dess unika teknik erbjuds tekniska visningar och sändarstarter till förbokade grupper året runt. Upplevelsen passar allt från familjer och kompisgäng till företagsgrupper eller föreningar. Fyll i era önskemål i formuläret nedan så skräddarsyr vi just ert besök. Den tekniska visningen tar ca 60 min och handlar om tekniken kring långvågssändaren SAQ i Grimeton. Genom att dessutom delta på en sändarstart får man följa med i uppstarten av maskineriet, en unik och oförglömlig upplevelse för alla sinnen.
 
Vad berättas?
Många är historierna om Grimeton Radiostation. Det 10 minuter långa filmklippet nedan ger dig ett smakprov på dessa historier. Vill du veta mer bör du definitivt gå med på en av våra guidade visningar! 
 
Privata gruppvisningar
Alla våra olika visningar går alltid att boka utanför de ordinarie öppettiderna. På grund av de rådande omständigheterna med Covid-19 minskar vi nu maxantalet och minimumantalet deltagare per visning. Detta för att minska antalet besökare på plats samtidigt och för att ni som besökare ska känna er trygga i våra unika miljöer. Maxantalet på våra visningar är därför numera 8 deltagare per visning och minimumantalet 5 deltagare. Boka biljetter i kalendern eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Vid bokning av visning kvällar och helger/helgdagar tillkommer en guideavgift på 1800 kr/grupp.

 

Visningsförfrågan

  • Fikaönskemål gäller för minimum 10 deltagare
galet hogt