Kalender

Visningar

Våra guider visar vägen

Visningar

Grimeton Radiostation har en spännande historia och våra guider berättar allt på ett levande sätt. Följ med på en visning bland sändare och transformatorer. Lär dig om radiostationens historia och vad som händer på platsen idag. Grimeton Radiostation är sedan 2004 upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Dagskiftet
Den guidade visningen Dagskiftet ingår i entrébiljetten under ordinarie öppettider. Under visningen får du lära dig om vad som har hänt och vad som händer på radiostationen och varför den är en del av världsarvet. Visningen tar cirka 30 minuter.   
Teknisk visning och Sändarstart
För den som önskar fördjupa sig i långvågssändaren SAQ och dess unika teknik erbjuds tekniska visningar och sändarstarter till förbokade grupper året runt. Upplevelsen passar allt från familjer och kompisgäng till företagsgrupper eller föreningar. Fyll i era önskemål i formuläret nedan så skräddarsyr vi just ert besök. Den tekniska visningen tar ca 90 min och handlar om tekniken kring långvågssändaren SAQ i Grimeton. Genom att dessutom delta på en sändarstart får man följa med i uppstarten av maskineriet, en unik och oförglömlig upplevelse för alla sinnen.
Reservera din plats för att garanterat komma med
När världsarvet ordinarie öppethålls ingår den guidade visningen Dagskiftet i entrébiljetten, men du bör reservera platser för alla i sällskapet så att ni garanterat får komma med. Dagskiftet rymmer 30 deltagare. Smidigast är att köpa dina visningsbiljetter på hemsidan då du här dessutom får rabatt på ditt köp. Varmt välkommen!
Vad berättas?
Många är historierna om Grimeton Radiostation. Det 10 minuter långa filmklippet nedan ger dig ett smakprov på dessa historier. Vill du veta mer bör du definitivt gå med på en av våra guidade visningar! 
 
Privata gruppvisningar
Alla våra olika visningar går alltid att boka utanför de ordinarie öppettiderna. Priset är då för minst 10 personer på Dagskiftet och minst 15 personer på den tekniska visningen med sändarstart. Är deltagarantalet över det betalar man per person. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Vid bokning av visning utanför ordinarie schemalagda visningar samt på helger och helgdagar tillkommer en guideavgift på 1800 kr/grupp.

 

Visningsförfrågan

  • Fikaönskemål gäller för minimum 10 deltagare
galet hogt