Öppettider & Biljetter

Visningar

Våra guider visar vägen

 

Ha världsarvet för dig själv genom att boka in en privat visning. På grund av rådande omständigheter öppnar vi nu upp världsarvet för mindre grupper. Visningsverksamheten planeras noggrant, för att minska antalet besökare på plats samtidigt. Allt för att du som besökare ska känna dig trygg i våra unika miljöer. Fyll i dina önskemål i vårt bokningsformulär längst ner på sidan, så återkommer vi inom kort.

Guidad introduktion
Gå med på en 20 minuter lång guidad introduktion utomhus, där du får veta mer om Grimeton Radiostation och anledningen till att den blev upptagen på UNESCO:s världsarvslista 2004. Introduktionen ingår i entrén, men då den har ett begränsat antal platser behöver tidsbokning göras på vår webb.
Förbokad visning
Under visningen får du lära dig om vad som har hänt och vad som händer på radiostationen och varför den är en del av världsarvet. Visningen tar cirka 40 minuter och förbokas via formuläret nedan.   
Teknisk visning och Sändarstart
För den som önskar fördjupa sig i långvågssändaren SAQ och dess unika teknik erbjuds tekniska visningar och sändarstarter. Den tekniska visningen tar ca 60 min och handlar om tekniken kring långvågssändaren SAQ i Grimeton. Tekniska visningar hålls i sommar den 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, men du kan också förboka utanför ordinarie öppet genom att fylla i formuläret nedan, sändarstarter kan enbart förbokas. Hålls på engelska.
 
Vad berättas?
Många är historierna om Grimeton Radiostation. Det 10 minuter långa filmklippet nedan ger dig ett smakprov på dessa historier. Vill du veta mer bör du definitivt gå med på en av våra guidade visningar! 
 
Privata gruppvisningar
Alla våra olika visningar går alltid att boka utanför de ordinarie öppettiderna. På grund av de rådande omständigheterna med Covid-19 minskar vi nu maxantalet och minimumantalet deltagare per visning. Detta för att minska antalet besökare på plats samtidigt och för att ni som besökare ska känna er trygga i våra unika miljöer. Maxantalet på våra visningar är därför numera 8 deltagare per visning och minimumantalet 5 deltagare. Köp biljetter i kalendern eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Bokningar kan göras utanför ordinarie öppettider och vid bokning av visning kvällar eller helger/helgdagar tillkommer en guideavgift på 1800 kr/grupp.

 

Visningsförfrågan

När din förfrågan är korrekt ifylld och skickad får du en notis längst ner på sidan som bekräftar detta. Skulle du inte få notisen kan du ha missat att fylla i något.
  • Fikaönskemål gäller för minimum 10 deltagare
galet hogt