Öppettider & Biljetter

Visningar

Våra guider visar vägen

 

Upptäck Världsarvet Grimeton med en av våra guidade visningar!

Under ordinarie öppethållande kan du köpa din biljett direkt i bokningskalendern. Det är också möjligt att ta del av världsarvet med en egen guide. Skicka då en förfrågan om en privat gruppvisning i formuläret längst ner på sidan.

Guidad introduktion Gå med på en 20 minuter lång guidad introduktion utomhus, där du får veta mer om Grimeton Radiostation och anledningen till att den blev upptagen på UNESCO:s världsarvslista 2004. Introduktionen ingår i entrén, men då den har ett begränsat antal platser behöver tidsbokning göras på vår webb.
Teknisk visning och Sändarstart För den som önskar fördjupa sig i Alexandersonsändaren och dess unika teknik erbjuds tekniska visningar och sändarstarter. Den tekniska visningen tar ca 60 min och handlar om tekniken kring långvågssändaren SAQ i Grimeton. Sändarstarten sker tillsammans med operatörer som guidar dig som besökare genom de olika steg som krävs för att starta upp maskineriet. Teknisk visning och sändarstart förbokas genom att fylla i formuläret nedan.
 
Vad berättas?
Många är historierna om Grimeton Radiostation. Det 10 minuter långa filmklippet nedan ger dig ett smakprov på dessa historier. Vill du veta mer bör du definitivt gå med på en av våra guidade visningar! 
 
Privata gruppvisningar
Vill du ta del av världsarvet med en egen guide?
Priser för grupper med färre än 10 deltagare:
- Endast visningen Dagskiftet: 1200 kr/grupp (tidsåtgång: ca 40 min)
- Visningen Dagskiftet samt utställning: 1700 kr/grupp (tidsåtgång: totalt ca 90 min)
- Visningen Technical Shift: 2400 kr/grupp (tidsåtgång: ca 60 min)
Priser för grupper med 10 deltagare eller fler:
- Endast visningen Dagskiftet: 140 kr/person (tidsåtgång: ca 40 min)
- Visningen Dagskiftet samt utställning: 190 kr/person (tidsåtgång: totalt ca 90 min)
- Visningen Technical Shift: 240 kr/person (tidsåtgång: ca 60 min)
Vid bokningar utanför ordinarie guideturer under öppethållande samt på vardagskvällar från kl. 18.00 och helger tillkommer en guideavgift om 1800 kr utöver ovanstående prissättning.
Under rådande pandemi följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Visningsförfrågan

När din förfrågan är korrekt ifylld och skickad får du en notis längst ner på sidan som bekräftar detta. Skulle du inte få notisen kan du ha missat att fylla i något.
  • Fikaönskemål gäller för minimum 10 deltagare
galet hogt