WORK it OUT

WORK it OUT 2019

Den 1 maj är det WORK it OUT på 40 platser runt om i Europa! Då tar dansen plats på de europeiska industriarven – på alla platser framförs en samkoreograferad dans och Världsarvet Grimeton är med i år igen. Här tar vi dansen till helt nya höjder, närmare bestämt 127 m! Ett grupp personer från Cresto, som till vardags arbetar på hög höjd, ska klättra längst upp i ett antenntorn och utföra dansen där.

 

Se 2019 år dansframträdande

Dance crew: Cresto

Filmning: Oliver Möller

 

2018 deltog totalt över 3000 dansare och projektet uppmärksammades av miljontals människor världen över. I år tar Världsarvet Grimeton deltagandet till en helt ny nivå när dansen framförs på 127 meter uppe i den väldiga antennen och landmärket. Allt dokumenteras på film för att sedan sammanfogas med de övriga europiska bidragen och resultatet blir ett unikt, livfullt och oförglömligt kalejdoskop av europeisk industriarvskultur.

Mer info om WORKitOUT

Projektet WORK it OUT initierades 2018 av föreningen European Route of Industrial Heritage (ERIH), med syfte att skapa uppmärksamhet för de europiska industriarven genom dans och andra kulturaktiviteter. På Världsarvet Grimeton pågick dagen till ära, en härlig blandning av aktiviteter för alla åldrar och den samkoreograferade dansen, som projektet kretsar kring, genomfördes i världsarvets hjärta, sändarsalen. Utomhuskonsert med MARIETTE avslutade den händelserika dagen.