Visningar

Upptäck Grimeton Radiostation med en guidad visning! Du kan när som helst köpa din biljett i världsarvets digitala biljettshop eller på plats i besökscentrum under ordinarie öppettider. Då visningarna har ett begränsat antal deltagare rekommenderar vi att du förköper din biljett för att få en reserverad plats. Det är även möjligt att ta del av världsarvet med en egen guide genom att boka ett gruppbesök.

Dagskiftet

Dagskiftet är en 40 minuter lång visning med guide, där du får veta mer om Grimeton Radiostation och anledningen till att den blev upptagen på UNESCO:s världsarvslista 2004.

Bra att veta

I biljetten ingår entré till världsarvet.

Antal
30 deltagare

Ålder
Rekommenderad min. ålder är ca 6 år.

Tidsåtgång
ca 40 min

Tillgänglighet
Visningen äger rum inne och utomhus på ytor som kan beträdas med rullstol. Längs med turen finns bänkar för den som behöver sitta ner. Guiden bär mikrofonväst.

Språk
Dagskiftet hålls på svenska och engelska. Du väljer språk när du köper din biljett.

Tekniska skiftet och Sändarstart

Tekniska skiftet

För den som önskar fördjupa sig i Alexandersonsändaren och dess unika teknik erbjuds Tekniktorsdagar under sommaren. Gå med på det Tekniska skiftet som är en 60 minuter lång guidad teknisk visning av Alexandersonsändaren.

Visningarna går att boka separat eller i kombination.

Sändarstart

Delta på en Sändarstart där de skickliga operatörerna väcker det gamla maskineriet till liv. Vid sändarstarterna avråder vi gravida personer samt personer med elektroniska implantat från att delta.

Bra att veta

I biljetten ingår entré till världsarvet.

Antal
15 deltagare Tekniska skiftet, 150 deltagare Sändarstart

Ålder
15 års åldersgräns Tekniska skiftet.

Rekommenderad min. ålder Sändarstart är 6 år.

Tidsåtgång
ca 60 min

Säkerhetsinformation
Vid sändarstarterna avråder vi gravida personer samt personer med elektroniska implantat från att delta.

Tillgänglighet

Visningen äger rum inne och utomhus på ytor som kan beträdas med rullstol. Längs med turen finns bänkar för den som behöver sitta ner. Guiden bär mikrofonväst. Hörselkåpor finns för sändarstarten.

Språk

Tekniska skiftet hålls i huvudsak på engelska. När inga engelsktalande besökare deltar kan visningen hållas på svenska. 

Sändarstarten hålls på svenska eller engelska. Du väljer språk på plats.

Vad berättas?

Många är historierna om Grimeton Radiostation. Det 10 minuter långa filmklippet ger dig ett smakprov på dessa historier. Vill du veta mer bör du definitivt gå med på en av våra guidade visningar.