Nyheter och Press

Här finner du nyheter och pressmeddelanden om Världsarvet Grimeton. Vill du hålla dig uppdaterad löpande kan du prenumerera genom att meddela oss i formuläret.

Nyheter

Easyparks parkeringsapp sändes ut i rymden från Grimeton

Easyparks parkeringsapp sändes ut i rymden från Grimeton

– Vi hjälper Easypark att möjliggöra sitt initiativ genom vår anläggning och vår mångåriga erfarenhet av trådlös kommunikation. Med radioteknik har vi sänt ut appen i rymden. Radio är fortfarande välanvänt och det är spännande att radio fortsätter att bidra till innovation inom teknikområdet och öppnar upp för nya möjligheter, säger Camilla Lugnet, VD på The World Heritage of Grimeton.

läs mer
Pressinbjudan till fältexpedition i Grimetons Radiostations unika miljö

Pressinbjudan till fältexpedition i Grimetons Radiostations unika miljö

Fredagen den 18 augusti samlas alla parter som det senaste året varit delaktiga med sin expertis och sina perspektiv i projektet för allra första gången till en fältexpedition ute bland fornlämningar, märgelgravar och olika fynd. De kommer att få ta del av varandras perspektiv. Under detta fältbesök vill man ta reda på om det finns några målkonflikter kring förvaltningen av de kulturvärden och naturvärden som finns på antennområdet, samt hur detta kan hanteras framgent så båda perspektiven tas tillvara och gynnas. Nu bjuder projektgruppen in journalister till att delta vid fältexpeditionen.

läs mer