Besök oss på FN-dagen – fri entré och sändarstart

Varje år uppmärksammar vi den viktiga FN-dagen här på Världsarvet Grimeton Radiostation. Så också i år. Och detta år genom att erbjuda fri entré till både Sändarsalen och vår fina interaktiva Utställning. Så varmt välkommen att komma till oss och träffa bl a medlemmar i vår vänförening som startar Alexandersonsändaren och radioamatörerna som bemannar radiobyssjan SK6SAQ och sänder kortvågsradio. 

FN-dagen måndag den 24 oktober 2022

  • Fri entré mellan kl.10.00 och 16.00.
    (Du behöver inte köpa biljett, utan dyker upp på plats. (Observera att det är i mån av plats pga max antal som får vistas i lokalen).
  • Du får tillgång till sändarsalen och utställningen.
  • Vänföreningen Alexander träffas i sändarsalen under dagen för att svara på frågor om vår unika Alexandersonsändaren. De kommer även att visa filmen ”Som en blixt över Atlanten”.
  • Sändaren startas och visas kl. 11.00 samt 14.00. Obs! Ingen utsändning görs på FN-dagen i år (Nästa SAQ-sändning planeras ske 16 november då Världsarvskonventionen firar 50 år).
  • Radioamatörerna bemannar radiobyssjan SK6SAQ och sänder kortvågsradio.

Notera att inte Besökscentrum med kafé och butik är öppet denna dag. Toalett finns däremot tillgänglig i sändarsalen. Passa också gärna på att använda vår Utegrill och ta med något gott att grilla för en skön utelunch med utsikt över sändartornen. Du kan köpa grillbiljett här.

Varmt välkomna!