Hon höjer pulsen på världsarvet med Summer Camps träningspass

En stärkande nyhet på radiostationen är Grimeton Academy Summer Camps träningspass! I sommar kommer fd polis Hanna Arnell att leda träningspass varje onsdag kl 16 där träningssugna i alla åldrar och form kan uppleva världsarvet i en annan energinivå och utifrån andra perspektiv än vanligtvis. Hanna kommer att inta såväl Hinderbanan Kontrollen som nya Promenaden, gräsytorna framför Sändarsalen och marken nedanför det hisnande höga Torn 1. Där kan ni nog känna er som David i möte med Goliat.

Inför sommaren tar vi pulsen på Hanna Arnell, möt henne i vår intervju här:

Vem är du, Hanna?

  • Jag är Hanna, född i Ljungsarp nära Tranemo, växte sedan upp i Skephult och flyttade till Varberg när jag fick jobb som polis här. Jobbade som det tills jag kände att jag bara var tvungen att prova vingarna och jobba med min hobby, att träna och leda träningspass. Jag bor i Träslöv, öster om Varberg mot Grimetonhållet, där jag också har träningar i en lada när jag inte är utomhus runtom i stan. Min familj består av min man och våra två barn. Min fritid ägnar jag helst åt att resa – och åt TRÄNING!

Du håller alltså i träning, mest utomhus, varför det?

  • Jag älskar att vara ute i naturen. Trivs så bra ute. Jag gillar den återhämtning och de skiftande möjligheter olika terräng ger. När jag ser landskap och omgivningar kommer tankar hur jag skulle kunna nyttja utmaningarna för att träna styrka, smidighet och löpning med mera. Jag höll på med orientering som liten och det var nog där det började. Att utmanas på naturens villkor är det som inspirerar mig mest. Jag gillar också Swimrun och har cyklat mycket MTB.

Vad hoppas du med Grimeton Acacemy Summer Camp?

  • Åh, det ska bli så kul att locka ut deltagare att både träna och få ge dem träningsupplevelser i den coola omgivningen som världsarvet erbjuder. De kommer att få uppleva det annars ganska stillsamma världsarvet i en annan energinivå – och se det från en mängd olika perspektiv som ges när vi intar området på olika sätt varje onsdag. De som kommer för på Summer Camp kommer att få göra funktionella övningar för hela kroppen med redskap och med sin egen kropp. Hinderbanan Kontrollen här på världsarvet är en av alla aktiviteter i Grimeton Academy där man kan testa sina förmågor för att se om man skulle hållit måtten som mastarbetare på radiostationen. Den nyttjar vi också emellanåt i sommarens träningspass.

Är det något för alla eller måste man vara välränad?

  • Summer Camp har något för alla då vi man kan anpassa hur mycket man vill pressa sig. Även barn är välkomna och om de inte är med i passet kan de vara på hinderbanan under tiden, eller äta en glass i Kjells Kafé i besökscentrum. Men jag hoppas ju att alla vill hänga på!

Sista frågan till dig Hanna, du säger att du gillar att resa… Vilka världsarv har du hittills besökt?

  • Det är nog ganska många, även om man kanske inte vet att de var just världsarv. Men jag har besök Stora barriärrevet,  Tasmanien, Angkor Vat i Kambodja. Operahuset i Sidney, Eiffeltornet, Yosemite nationalpark i Amerika och Halong Bay i Vietnam. Så det känns absolut superroligt att nu få inta ett världsarv med full energi i sommar!

Tack Hanna för att vi fick prata med dig. Vi ses i sommar!

För biljetter eller sommarpass till Summer Camp, se här!