Höstlov med spökvandring och mycket mer! Rys & Mys i Varberg

Det händer mycket spännande på Världsarvet Grimeton när nu radiostationen också är med i Rys och Mys i Varberg på höstlovet.

Höstlovsöppet i Besökscentrum & Kafé:
Måndag 30/10 10:00-20:00
Tisdag 31/10 10:00-20:00
Onsdag 1/11 – Lördag 4/11 10:00 – 15:00

Spökvandring!!!
Måndag 30/10 och tisdag 31/10, kl 18:00, 18:30, 19:00
I spökvandringen ”Ingenjören som försvann” får du ledtrådar som hjälper dig att hitta den försvunna ingenjören. Men det gäller att du är på din vakt, kanske ligger de varelser som skrämde iväg ingenjören på lur för att skrämma även dig! Vi har glädjen att samarbeta med Varbergs Scoutkår! Biljetter till Spökvandring
Ålder min. 9 år eller 5 år med målsman (målsman går då med gratis).

Transmission!!! Fånga lasern!!
Missa inte att lyfta blicken och titta upp mot himlen. Varje kväll kl 21 från den 28 oktober till den 4 november har du chans att se laserkonstverket, Transmission. Ett laserkonstverk som syns som ett grönt, svepande och pulserande ljus på himlen inom ett par mils avstånd från radiostationen. Kanske ser du det från Varbergs fästning?!! Fångar du laserstrålarna på bild med din mobil – kan du visa upp den i biljettkassan hos oss och får 1 gratis entrébiljett under höstlovet.

Sabotaget!!!
I ”Sabotaget” sätts dina spionkunskaper på prov. Genom att hitta de dolda ledtrådarna som spionen lämnat efter sig, kan du lista ut vem som ligger bakom sabotaget. Sabotaget, varje dag. Se www.grimeton.org (Ingår om du löser i entrébiljett till utställningen och sändarsalen.)

Signalspaning!
Hur har du det med dina morsekunskaper? I ”Signalspaning” ska du hitta ett hemligt budskap. Till din hjälp har du dolda sändare och med hjälp av en radiomottagare ska du snappa upp signalerna och avkoda dem. Vad är det hemliga budskapet? Läs mer om Signalspaning, varje dag. Se www.grimeton.ser (Ingår om du löser i entrébiljett till utställningen och sändarsalen.)

Fladdermusskola!
Lördagen den 4 november mellan kl 10 och 15 finns Birgitta från Naturskyddsföreningen i Varberg på plats. Hennes passion är just fladdermöss – och du kan fråga henne allt du vill veta om dessa spännande djur. Naturskyddsföreningen ordnar en trevlig liten poängpromenad. På Världsarvets område har man funnit tre olika arter, en av dem är rödlistad. Om du besöker utställningen (entrébiljett krävs) får du dessutom möjlighet att lyssna på radiovågor av olika slag, bland annat fladdermusens ekoljud. Passa på att fika i kaféet och lek i hinderbanan Kontrollen. Denna aktivitet passar väl för barn mellan 3 och 7 år.

Vid köp av ord. entrébiljett till utställning ingår Sabotaget och Signalspaning. Vill du gå med på visning väljer du biljetten Dagskiftet.

Ta på tåliga kläder om ni vill utmana er i hinderbanan Kontrollen som finns på området! Välkomna till Rys och Mys på Världsarvet Grimeton!