Varbergs Lucia sänder ljus och sång över världen från Grimeton Radiostation

I snart hundra år har vi kommunicerat trådlöst från Grimeton till hela världen, men aldrig tidigare har vi sänt från en Sändarsal fylld med Luciasånger. För första gången gästas Världsarvet Grimeton av fantastiska Varbergs Lucia med tärnor. Dessa fantastiska unga kvinnor i Varberg gör det möjligt för världen att ta del av en svensk tradition lika stark som midsommar och kräftkalas. 

På Luciadagen den 13 december kl 17:00 skrider de in i Sändarsalen för att sända ljus, sång och julstämning till dig och hela världen. De bjuder på de fina traditionella svenska luciasångerna, men också på den engelska Silent Night som ett extranummer då just detta unika framträdande når globalt tack vare Vänföreningen Alexanders kamerateam som streamar hela framträdandet Live på Internet.

BOKA BILJETT TILL PLATS I SÄNDARSALEN

Konserten är kostnadsfri, men förbokning rekommenderas då det är begränsat antal platser till detta exklusiva framträdande.

I samband med bokning av din platsbiljett kan du komplettera med Lussefika-biljett för att efter konserten njuta en stund i vårt kafé i Besökscentrum. Boka biljett (klicka här)

 

LIVE STREAM LÄNK

på World Heritage Grimetons Facebook-sida i detta Live Event.

Dela och sprid gärna denna, bjud in alla dina vänner över hela världen! Förenas i en stund av ljus och stilla jul.

 

 

 

Bilder på Luciatruppen: Jennifer West @jwestports