Julmorgon, julkaffe och morsekod när SAQ sänder årets julbudskap

Börja julaftons morgon med julfika och en utsändning till hela världen från Världsarvet Grimeton Radiostation. Kom och delta vid den traditionsenliga julaftonssändningen i Världsarvet Grimetons vackra sändarsal, följ det via Youtube eller ställ in frekvensen om du har en egen radiomottagare.

Julafton 24 december 2024

Kl. 08.00 / 8.00 AM CET
Då slår Vänföreningen Alexander upp sändarsalens dörrar och du kan följa hela uppstarten av den hundraåriga sändaren på plats för att kl. 09.00 vara med när telegrafisten med morsekod sänder 2023 års jultelegram till hela världen. Upplev i Sändarsalen, Grimeton. Fri entré. Men förbokning av biljett rekommenderas – boka här!

Live på Youtube
Evenemanget kan även följas via https://www.youtube.com/@AlexanderSAQ/streams

För dig med amatörradio:
Information om frekvenser kommer att läggas upp på https://alexander.n.se/ Välkommen att uppleva en julaftonsmorgon med global räckvidd – var du än är!

/ Världsarvet Grimeton Radiostation