Kodjakten

Välkommen till Påsk på Grimeton
och att knäcka koden till påskbudskapet

Jaktstart från påskafton 30 mars till 6 april

I snart 100 år har Grimeton Radiostation sänt såväl goda som viktiga budskap till nära och kära världen över. Nu är det dags för ett hemligt påskbudskap. Anta utmaningen att med familj eller kompisar finna gömda koder och knäcka fram påskbudskapet. Har ni vad som krävs?

Antingen hämtar ni tävlingsformulär i Världsarvet Grimetons Besökscentrum under våra ordinarie öppettider, eller laddar ni ner det och skriver ut själva. (Det kommer att finnas här fr o m 20 mars).

Tack till Kulturskolan i Varberg, Varbergs Kusthotellet samt Varbergs kommun för gott samarbete. ”Kodjakten” har gjorts möjlig tack vare ett gott samarbete med konstnär Carina Fogde och hennes konstelever på Kulturskolan i Varberg som ”värpt” fram de fantastiska påskäggen som ligger gömda.

Kostar det något?

Nej, Kodjakten i Påsk på Grimeton kostar inget, förutom er kreativitet och list. Ta med hela familjen eller alla vännerna. Stora som små!

När kan man gå på kodjakt?

När som helst på dygnet mellan påskafton 30 mars och lördag 6 april 2024. Ni startar när ni vill.

Kan man vinna något?

Ja visst, de mest kreativa kodknäckarna kan vinna fina priser från bl a Varbergs Kusthotell och Världsarvet Grimeton. De som har knäckt det rätta påskbudskapet och som dessutom gjort den bäst formulerade motiveringen kan bli lyckliga vinnare.

Instruktioner och tävlingsformulär kommer att kunna hämtas här från 20 mars. Finns även att hämta i Besökscentrum under ordinarie öppettider.

 

Vad kan du mer göra under Påsk på Grimeton? 

På Grimeton är det tradition att samlas och umgås under påsken. Så har människorna i Radiobyn gjort i snart hundra år. I en tid när ljuset och hoppet, i sällskap med våren, återvänder, finns helt enkelt riktigt goda förutsättningar för god gemenskap.

Därför vill vi nu också bjuda in dig till vårt påskfirande här på världsarvet. Precis som förr samlas vi kring en rad påskaktiviteter tillsammans. Vi vill sprida påskens ljusa budskap och här finns något för både stora och små. Bland annat:

  • Gott Hantverk
  • Påskverkstad
  • Långfika med ”en local” 
  • Melodikryss med påskfrukost

Allt om Påsk på Grimeton hittar du här!