”Mitt Grimeton” – berätta och kom med dina bilder den 15 december

Var din farfar här på 1920-talet och byggde radiostationen? Eller i Yngeredsfors kraftstation som försåg radiostationen med den elektricitet som behövdes för att sända telegrammen med långvåg till Long Island, NY? Satt din mamma på telegrafstationen i Göteborg? Var det din gamla granne som såg till att telegrammen kunde tas emot på stationen i Kungsbacka? Hade du kanske din praktik som student här på radiostationen under perioden 1950-1980? Var det du som krattade gångarna så här alltid var snyggt och prydligt? Eller var Grimetons telegramförbindelser din länk till nära och kära på andra platser i världen? Eller var det här din pappa och mamma blev blixtförälskade och din historia börjar?

Vi längtar nu efter att få ta ännu fler historier vidare! Så kom till oss med BILDER, KVITTON, TELEGRAM, TIDNINGSARTIKLAR, KÄRLEKSBREV, PORTRÄTT… Eller härliga eller fantastiska historier du bär på och som borde berättas. DU ÄR VÄLKOMMEN till vårt Besökscentrum den 15 december 2022 mellan kl 14 och 18.

Världsarven tillhör oss alla och ”ditt Grimeton” är en del av ”vårt Grimeton”. Vi välkomnar er därför för att fylla på med era berättelser, små som stora, med koppling till platsen. Insamlingen är en del i vårt destinationsutvecklingsprojekt. ANMÄL DIG GÄRNA så vi vet hur många som väntas komma. Antingen klickar du KOMMER i Facebook-eventet, eller så mejlar du och meddelar dig på kommunikation@grimeton.org så snart som möjligt! Vi bjuder på glögg – det är ju december! Har du inte möjlighet att delta den 15 december, är du välkommen att skicka in ditt bidrag.

Välkommen!!