Vårkonserter med Klingra och Lisen Rylander Löve

Under våren 2023 arrangeras två fantastiska musikkonserter på Världsarvet Grimeton. I ett samarbete med Musik Hallandia ges två kostnadsfira INES-konserter den 22 april och 27 maj. De fyller radiostationen med ljudvågor – som ett spännande inslag i vårt kulturprogram ”Kommunikation på gott och ont”.

22 APRIL: KLINGRA

Den nya nordiska gruppen Klingra har kommit med ett debutalbum. Klingras bas är Färöarna men har medlemmar från Danmark, Finland, Norge, Lettland och Färöarna. Musiker med erfarenhet från grupper som Jack White, Savage Rose, Afenginn och Teitur. Det nya albumet heter “…eftir” och beskriver västkusten av Grönland 1956 och hamnen Nordafar (kort för Norge/Danmark/Färöarna) – fiskehamn för färöiska fiskare som tvingats ut från sina egna vatten av tyska och engelska trålare. Kompositörerna Nyberg och Neystabø använder lokala inspelningar från en av dessa fiskare. Ensamheten och längtan uttrycks både i musiken och den färöiska lyriken. Detta binds samman med elektroniken och Klingra integrerar en bred palett av akustik och elektroniska ljud som skulle kunna kallas “indie-classical”.
På scenen
Dánjal á Neystabø – piano, keyboard, röst
Kim Rafael Nyberg – keyboard, piano, röst
He∂in Ziska Davidsen – electronik, gitarr
Maggie Björklund – pedal steelgitarr
Mikael Blak – bas, electronik
Knut Finsrud – trummor, percussion
Roma Komar – sound, trumpet
Konserten streamas på www.inesplay.se där övriga INES konserter ligger.

27 MAJ: LISEN RYLANDER LÖVE  |  OCEANS

Göteborgsbaserade saxofonisten Lisen Rylander Löve är internationellt verksam inom elektronika, jazz och experimentell musik. 2019 släppte hon sitt första soloalbum Oceans. Det är musik där det söndriga möter det vackra, akustiskt möter elektroniskt. Genom att mixa akustiska instrument som saxofon och röst med live-elektronik skapar hon sina egna unika ljudvärldar. Denna lördagseftermiddag kommer hon till Världsarvet Grimeton och fyller radiostationen med ljudvågor – som ett spännande inslag i vårt kulturprogram ”Kommunikation på gott och ont”. Passa på att komma en stund innan och njut av platsen och något gott i Kjells Kafé.
På scenen;
Lisen Rylander Löve – tenorsax, röst, live-elektronik
Donovan van Marten – bas, live-elektronik
Martin Öhman – trummor, live-elektronik
Samarbete mellan Musik Hallandia, Radiostationen Grimeton, Halmstad kommun och LJ Records.
Fri entré till båda konserterna.