20 år som Världsarv – här är programmet för 2-7 juli

I början av juli är det exakt 20 år sedan UNESCOs generalkonferens beslutade att  Grimeton Radiostation från 1924 är så värdefull att den skulle skrivas in på världsarvslistan för att bevara dess stora universella värden, att jämföra med samma status som antika monument och enorma naturformationer världen över. Nu väntar en hel veckas trevligheter.

Vi uppmanar alla att passa på att ta sig hållbart till oss. Det går nämligen både att ta Hallandstrafikens Åkturen från Varberg. Eller varför inte den härliga cykelrundan i Visit Varbergs-appen, som Varbergs kommun nu döper om till Världsarvsrundan, för att uppmärksamma radiostationen. Födelsedagen för världsarvet är beslutsdagen på generalkonferensen i Suzhou, Kina, den 2 juli 2004, men registreringen hos UNESCO gjordes officiellt den 7 juli 2004. Därför kommer vi att ha sex dagars världsarvsfokus från 2-7 juli i Besökscentrum, där alla kan slå sig ner vid ett långbord fyllt av färgpennor, papper och inspirationsbilder för att komma och måla sina drömmars världsarv, det mest spännande världsarvet de hittills besökt eller kanske en plats de tycker borde utses till världsarv.

PROGRAM 20 år som världsarv 2-7 JULI

Alla dagar, öppet kl 10-17
I entrébiljetten ingår alltid inträde till Sändarsalen och Utställningen. Dessutom upplevelserna i Grimeton Academy – Sabotaget, Signalspaning och Kontrollen. Världsarvsmåleri för alla som vill måla vid långbordet i Besökscentrum. Visningen Dagskiftet, alla dagar, flera visningar per dag. Besökscentrum är öppet kl 10-17, med kafé och biljettförsäljning. Matbyssjan är öppen 11.00-14.30. Visit Varberg tillägnar Världsarvet Grimeton kommunens cykelrunda Världsarvsrundan.

Torsdag 4 juli kl 14.30 Visningen Tekniska skiftet inkl sändarstart.

Lördag 6 juli Sommarens första Övning Falköga, guidad tornklättring (måste förbokas)

Varmt välkomna till Världsarvet Grimeton! Och ta gärna cykeln eller Åkturen med Hallandstrafiken. Se mer här.